Burenhulp Zielhorst

Voor wie is Burenhulp Zielhorst?

Iedereen kan in een situatie terechtkomen waarbij een helpende hand meer dan welkom is, bijvoorbeeld door ziekte, bij het ouder worden of wanneer u er alleen voor komt te staan. Alledaagse dingen kunnen dan moeilijker gaan, zoals zware boodschappen dragen of een schilderij ophangen. Familie en vrienden wonen soms ver weg of doen al zoveel voor u dat u hen liever niet vraagt. U kunt bij de Burenhulp Zielhorst terecht als u door persoonlijke omstandigheden even hulp nodig heeft.

Wat biedt deze Burenhulp?

Bij Burenhulp Zielhorst bieden wijkgenoten u graag een helpende hand. Het gaat om kortdurende hulp en er zijn geen kosten aan verbonden. Bij Burenhulp Zielhorst kunt u bijvoorbeeld aankloppen voor:

  • Een luisterend oor, een kopje koffiefoto burenhulp
  • Winkelen of een wandeling maken in de wijk
  • Een klusje in de tuin
  • Gebruik van digitale apparaten zoals telefoon, televisie (instellen) en dergelijke
  • Computerhulp
  • Kleine klusjes in huis zoals een lamp ophangen
  • Meekijken bij administratieve vragen
  • Boodschappen samen (of laten) doen
  • Bezoek aan een specialist in het ziekenhuis

Wat biedt de hulpdienst niet?

De Burenhulp biedt geen medische of lichamelijk verzorgende handelingen. Dus géén zorg die de (thuis)zorg biedt.

Als uw vraag niet geschikt is voor deze burenhulpdienst dan wordt er met u meegekeken waar u met uw vraag terecht kan.

Vervoer en eventuele andere kosten?

Voor vervoer naar ziekenhuis, dokter en dergelijke betaalt u een vergoeding van EUR 0,19 per kilometer of een tevoren afgesproken tarief. Materiaalkosten bij klusjes zijn voor uw rekening. Denk hierbij aan klusmateriaal zoals verf en kwasten. Huishoudelijke boodschappen betaalt u uiteraard ook zelf.

Schade

Bij eventuele schade kan Burenhulp Zielhorst niet aansprakelijk worden gesteld.

Hoe werkt het?

U legt uw vraag voor aan de vrijwilliger van de Burenhulp. Die neemt de vraag aan en bekijkt of de Burenhulp u kan helpen. Als dit mogelijk is, worden wijkbewoners met elkaar in contact gebracht. De Burenhulp benadert voor u een wijkbewoner die zijn/haar hulp heeft aangeboden. Deze hulpbieder neemt telefonisch contact met u op om een afspraak te maken. Na afloop wordt aan beiden gevraagd hoe de ervaring was.

Kom gerust met uw vraag, wijkbewoners staan voor u klaar!

We zijn telefonisch bereikbaar of via e-mail. Uw vraag wordt binnen zeven werkdagen in behandeling genomen.

Telefoon: 0640 181 255
E-mail: burenhulpzielhorst@gmail.com

Helpt u graag buurtgenoten?

Sluit u dan aan bij het team van hulpbieders. Mail of bel ons! We willen graag met u kennismaken. U kunt zelf bepalen welke klusjes u wilt doen en de regelmaat is afhankelijk van de tijd die u beschikbaar hebt.


Burenhulp Zielhorst is een initiatief van wijkbewoners, ondersteund door Indebuurt033 en wordt mede mogelijk gemaakt door Newlife computers en door een bijdrage uit het Buurtbudget Zielhorst.