EHBO

Eerste Hulp leer je zo > EHBO Vereniging Zielhorst > Actief sinds 2018

 

De meeste (kleine) ongelukken vinden plaats in en rondom het huis. Dan is het prettig dat je weet op welke wijze jij het beste kunt handelen om erger letsel te voorkomen.

 

Daarom biedt de EHBO Vereniging Zielhorst een cursus aan waarin je de vaardigheden van Eerste Hulp bij Ongelukken kunt leren.

 

Na afloop van de cursus kun jij op een professionele wijze Eerste Hulp verlenen aan jouw medemens. Wist jij trouwens dat je wettelijk verplicht bent om aan een slachtoffer (Eerste) Hulp te verlenen? Dan is het natuurlijk handig als je weet hoe dat moet!

 

Je kunt zelf ook slachtoffer worden. Dan wil jij toch ook professioneel worden geholpen. Eerste Hulp leer je én doe je voor een ander! Dit kunnen ook jouw gezinsleden zijn.

 

Je leert in 10 lessen + 2 examenlessen in afwisselende theorie en praktijkoefeningen alle kennis en vaardigheden die noodzakelijk zijn om op een verantwoorde wijze eerste hulp te kunnen en mogen verlenen aan slachtoffers die in nood verkeren.

 

In Zielhorst, maar natuurlijk ook daarbuiten. Je leert niet alleen wat je moet doen (naar de laatste richtlijnen van het Oranje Kruis), maar ook vooral wat je niet mag doen.

 

Na de 12 lessen doe je examen. Je ontvangt het erkende Diploma Eerste Hulp vanuit het Oranje Kruis alleen wanneer jij volgens de richtlijnen kunt handelen en je (dus) voldoet aan alle exameneisen.

 

Dit diploma Eerste Hulp is twee jaar geldig. Om het diploma Eerste Hulp geldig te houden ben je – conform de richtlijnen van het Oranje Kruis – verplicht om in deze twee jaar vervolglessen te volgen. Ook deze vervolglessen kan je volgen bij EHBO Vereniging Zielhorst.

 

Alleen als je in het bezit bent van het erkende diploma Eerste Hulp inclusief het bedienen van een AED kun jij je aanmelden als burgerhulpverlener in de gemeente Amersfoort.

 

Op steeds meer plaatsen in de gemeente Amersfoort hangen AED apparaten. AED apparaten worden gebruikt bij een hartstilstand. Deze AED apparaten kan én mag je alleen bedienen wanneer je hiervoor gecertificeerd bent en dus weet hoe je moet handelen.

Bij EHBO Vereniging Zielhorst kun jij je aanmelden als Eerstehulpverlener bij evenementen. Dit is niet alleen leuk maar je kunt ook meteen jouw kennis in de praktijk brengen wanneer er zich een ongevalssituatie voordoet.

 

Jij wordt dan in overleg en altijd in minimaal tweetallen bij evenementen ingezet als Eerstehulpverlener. Vaak ben je preventief aanwezig totdat zich een ongevalssituatie voordoet, dan wordt van jou deskundige hulp verwacht.

 

Wat kost de EHBO opleiding?

De complete cursus Eerste Hulp, inclusief examen én het eerste jaar contributie bij EHBO Vereniging Zielhorst kost € 195,00 per persoon. Informeer bij jouw zorgverzekeraar of jij in aanmerking komt voor een tegemoetkoming.

 

Ben jij al in het bezit van een geldig diploma Eerste Hulp?

Wil jij op een ontspannen maar vooral heldere wijze jouw Eerste-Hulpcompetentie op peil brengen én vooral houden? Ook dit is mogelijk bij EHBO Vereniging Zielhorst.

 

De contributie voor de vervolglessen Eerste Hulp bedraagt € 40,00 per jaar. Lid worden?

 

Vermeld waar én wanneer jij jouw diploma Eerste Hulp Oranje Kruis hebt behaald en bij welke vereniging of andere instantie jij jouw Eerste-Hulpcompetenties op peil hebt gehouden.

 

Tot slot

De EHBO Vereniging Zielhorst staat open voor iedereen uit Amersfoort vanaf 16 jaar. Alle lessen worden door ervaren instructeurs Eerste Hulp gegeven.

 

De EHBO Vereniging Zielhorst verzorgt de eerstehulplessen altijd naar de laatste richtlijnen van het Oranje Kruis tegen een lage all-in-prijs, overdag of ‘s avonds. De lessen worden gegeven op een centraal punt in de wijk Zielhorst (Amersfoort-Noord).

 

Afhankelijk van het aantal aanmeldingen kan de opleiding worden gegeven op 12 avonden van 19:30 uur tot 21:30 uur of in 12 ochtenden van 10:00 uur tot 12:00 uur. Mensen die wonen of werken in Zielhorst krijgen voorrang.

 

Klik HIER voor aanmeldformulier Cursus EHBO

Klik HIER voor aanmeldformulier Vervolglessen EHBO

 

Je krijgt een bevestiging (bewijs van inschrijving) en een factuur van de EHBO Vereniging Zielhorst.

 

De factuur moet betaald zijn vóór aanvang van de cursus. EHBO Vereniging Zielhorst E-mail: ehbozielhorst@gmail.com

 

Post: Cellostraat 4, 3822 CB Amersfoort