Afval

In Amersfoort zamelt ROVA het huishoudelijk afval en grondstoffen in voor de gemeente. Wanneer het precies bij u in de wijk wordt opgehaald, ziet u op de afvalkalender. U kunt ook de app downloaden.

U vindt de afvalkalender op www.rova.nl/afvalkalender. De afvalkalender wordt niet automatisch toegezonden. Wilt u een afvalkalender op papier? Dan kunt u bellen met de klantenservice van ROVA, telefoon 033 422 8500.

Alle informatie over inzameling van grof huishoudelijk afval, tuinafval, glas, oud papier, textiel en klein chemisch afval (KCA) in Amersfoort vindt u op www.rova.nl/amersfoort.

U kunt ook zelf uw afval wegbrengen naar de werf van ROVA aan de Nijverheidsweg-Noord 35. Voor inwoners van Amersfoort zijn daaraan geen kosten verbonden. 

Zoveel mogelijk scheiden

ROVA zamelt het afval in Amersfoort zoveel mogelijk gescheiden in. Veel afval kan zo weer gebruikt worden als grondstof voor nieuwe producten. U kunt meehelpen door uw afval zoveel mogelijk te scheiden. De meeste mensen hebben een grijze container voor het restafval, een groene voor groente-, fruit- en tuinafval en een blauwe voor papier.

Verspreid in de wijk staan verzamelcontainers voor:

  • plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drinkkartons (pmd)
  • glas
  • textiel

Ook staan daar soms verzamelcontainers voor papier.

Op de ‘website van Rova bij Wat hoort waar?’ kunt u per product zien in welke container het moet. Of download de folder (pdf): Wat mag in welke afvalcontainer

Klein chemisch afval (KCA)

Klein chemisch afval (KCA) kunt u wegbrengen naar het milieubrengstation. Denk aan schoonmaakmiddelen, verf, medicijnen, batterijen en spaarlampen. Ook rijdt er een speciale auto rond voor inzameling van KCA.

Kringloopwinkel

Herbruikbare goederen kunt u naar de kringloopwinkel brengen. Kijk voor meer informatie opwww.kringloopamersfoortleusden.nl.

Melding

Is er een storing, zwerft er afval rond inzamelingspunten of merkt u dat de ondergrondse container vol zit? Neem contact op met het ROVA Klantencontactcentrum via telefoonnummer 033 422 8500. Of doe een melding bij de gemeente.

U kunt ook de app Buitenbeter gebruiken. Kijk voor meer informatie op www.buitenbeter.nl.