Gratis workshops voor en door Zielhorsters

Het WijkBewonersTeam organiseert een paar keer per jaar in ‘t Middelpunt gratis workshops voor en door bewoners van Zielhorst: een mooie kans voor mensen om te laten zien wat ze kunnen en voor anderen om iets te leren.

Wilt u ook wel een keer zo’n workshop geven? Laat dat dan weten door een mailtje te sturen naar wbt@ienkie.nl.

Workshop 18 mei 2017: bloem- en plantenbakjes boetseren

Veel mensen maken tegenwoordig bloem- of plantenbakjes zelf. Tijdens de gratis workshop boetseren op 18 mei in ‘t Middelpunt leert kunstenares Linda Morelisse deelnemers om zelf twee bakjes te maken en te versieren. Ongeveer twee weken later worden ze gebakken in de kleioven en zijn ze geschikt voor plantjes of bloemen, om huis of tuin mee op te vrolijken.

Even terugblikken
Het wijkbewonersteam (WBT) van de wijk Zielhorst heeft mij de gelegenheid gegeven om een gratis workshop boetseren aan bewoners te geven. Precies om 13.30 druppelden de eerste bewoners binnen en begonnen al heel enthousiast met hun eigen versie van haar bloembak. Omdat er nog genoeg plaats was voor meer bewoners, heb ik mensen enthousiast weten te krijgen die op dat moment in het Middelpunt verbleven. Heel even werd er wat onderzoekend gekeken maar al snel ontstond er een sfeer waarin iedereen op haar eigen manier een bloembakje ging maken.Ik hoorde van sommigen dat ze moesten denken aan hun kleuterschool periode en, geloof me, dat was toch echt een tijdje geleden. Ik vond het daarom heel moedig van deze vrouwen dat ze hier op deze donderdagmiddag aanwezig waren. Ik genoot ervan om te zien hoe jong en oud met elkaar soepel in contact kwamen. En dat was precies de reden waarom ik deze workshop wilde geven. Op de resultaten mogen deze dames heel trots zijn.
Linda Morelisse, een bewoonster uit de wijk Zielhorst.