Liveblog rondom sneeuwval 22 januari 2019 (Inmiddels beëindigd)

We hebben er even op moeten wachten, maar koning winter is zich al een aantal dagen aan het huishouden. Zo hebben we de afgelopen dagen mogen profiteren van lage temperaturen, mening schaats-fanaat wist dit natuurlijk al langer. Maar bovenop de kou wordt er dinsdag sneeuw verwacht, een dun laagje van z’n 1 tot 3 cm (lokaal zelfs 5 centimeter) wordt namelijk verwacht! Dus haal die slee en de wanten maar weer uit de kast, want het wordt lekker sleetje rijden de hele dag. We houden u de hele dag op de hoogte via dit liveblog, heeft u mooie foto’s van de sneeuw? Neem dan contact met ons op, wij zouden ze graag plaatsen!

 

NS past dienstregeling aan

Door de verwachte sneeuwval heeft de NS haar dienstregeling uit voorzorg aangepast. Dit is handig want wanneer er een storing optreedt hebben ze meer tijd hierop te anticiperen. Gaat u morgen op pad met de trein? Vergeet dan niet rekening te houden met vertraging en minder treinen, het beste kunt u www.ns.nl raadplegen voor u vertrekt.

 

Syntus rijdt haar normale dienstregeling

Syntus heeft laten weten haar normale dienstregeling te rijden, houdt natuurlijk wel rekening met vertraging. Mocht dit veranderen laten we dit u via onze website weten!

Update 17:20 uur: Drukke avondspits rondom Amersfoort

Door de sneeuwval staan veel mensen vast op de wegen rondom Amersfoort, er is op de A28 ook een ongeluk gebeurt. Syntus laat reizigers weten rekening te houden met minimaal 10 minuten vertraging.


Update 16:40 uur: Sneeuwval bijna gestopt

Inmiddels heeft het sneeuwfront Amersfoort bijna verlaten. Ondanks wat kleine buitjes zal het de komende uren niet meer gaan sneeuwen.


Update 16:15 uur: Sneeuw bij Meander MC

Sneeuwval gefilmd vanaf het Meander MC.


Update 15:30 uur: Hier strooit de gemeente.

Foto: Gemeente Amersfoort

Wilt u weten waar de gemeente strooit? Op deze website kunt u zien welke wegen door de gemeente sneeuwvrij worden gehouden.


Update 14:50 uur: Sneeuwval houdt aan tot 16:30 uur.

Foto: Buienradar

De sneeuwval houdt nog zeker aan tot half 5, hierna wordt het weer droog.

 


Update 13:45 uur: Buiten onze regio: Rijkswaterstaat stelt sneeuwverwachting omhoog, Rotterdam Airport dicht en NS ondervindt nog geen hinder.

Buiten onze regio om zorgt de sneeuw hier en daar voor sommige problemen. Zo laat wegbeheerder Rijkswaterstaat weten haar sneeuwverwachting omhoog te worden bijgesteld, van 1 tot 3 cm, naar 3 tot 5 cm. Ondanks de sneeuw werken veel mensen thuis waardoor het niet voor problemen zorgt op de weg. Rotterdam Airport is door de sneeuwval dicht, er wordt met man en macht gewerkt de start-en landingsbanen sneeuwvrij te maken. De Nederlandse Spoorwegen ondervinden (op het moment van schrijven) nog geen hinder, mocht u vandaag op pad gaan: houdt rekening met vertraging en een aangepaste dienstregeling, zie deze website voor meer informatie: KLIK. UPDATE: Inmiddels is Rotterdam Airport weer vrijgegeven.


Update 13:15 uur: Zielhorst onder een klein laagje sneeuw

De sneeuwval heeft zijn werk gedaan want Zielhorst ligt inmiddels onder een klein laagje sneeuw.


Update 12:20 uur: Groot sneeuwfront boven Nederland

Foto: Buienradar

De laatste radar gegevens van Buienradar laten duidelijk zien dat er een groot sneeuwfront boven Nederland zit. De verwachting is dat de sneeuw rondom 15:00 uur het oosten van Nederland bereikt.


Update 11:45 uur: Eerste sneeuw is gevallen

Het is zojuist begonnen met sneeuwen boven Amersfoort. De sneeuw begint al een klein laagje te vormen op de grond. Gaat u naar buiten? Houdt er rekening mee dat het glad kan zijn!


Update 11:15 uur Sneeuw lijkt mee te vallen

Ondanks de voorspelde sneeuwval lijkt het allemaal mee te vallen. Echter zien we wel wat donkere luchten boven Zielhorst hangen.

Dit vind je misschien ook leuk...