Whatsapp


 

Steeds meer buurtbewoners gebruiken een WhatsAppgroep om hun buurt of wijk in gezamenlijk contact veiliger te maken. 
 
Elke WhatsAppgroep heeft één of meer beheerders. Alleen een beheerder kan mensen toevoegen en verwijderen.Wanneer u zelf een WhatsAppgroep aanmaakt, bent u automatisch de beheerder van deze groep.
 
Als u wordt toegevoegd aan een WhatsAppgroep, heeft u altijd zelf de controle over uw deelname aan de groepschat. U kunt in een groep blijven of een groep verlaten wanneer u maar wilt.
 
Als u iets verdachts opvalt in uw buurt, gebruik dan de SAAR-volgorde:

S =Signaleer
A =Alarmeer de politie via 1-1-2
A =App naar de deelnemers om uw waarneming bekend te maken
R =Reageer door naar buiten te gaan en maak contact met de verdachte persoon

 
Probeer de plannen van de verdachte persoon te verstoren. Denkt u hierbij wel aan uw eigen veiligheid. Spreek de persoon aan en let vooral op primaire kenmerken, geslacht, huidskleur, lengte, gezicht.
 
Foto’s van een verdacht persoon versturen aan de deelnemers van de WhatsAppgroep mag alleen voor het doorgeven van een signalement en als dit voor de melding noodzakelijk / van meerwaarde is.
 

Gebruik de WhatsAppgroep van uw woonomgeving alleen voor verdachte situaties. Voor onderling contact, privéberichten of voor de gezelligheid maakt u een aparte WhatsAppgroep voor uw buurt aan.
 
Anders haalt het de attentiewaarde van de WhatsAppgroep over veiligheid in uw woonomgeving naar beneden.

 
Laat uw wijkagent weten dat u een WhatsAppgroep heeft in uw buurt. Op www.politie.nl vindt u gegevens van de wijkagenten.
 
Wijkagenten zitten niet in WhatsAppgroepen: bij verdachte situaties belt u de politie via 1-1-2.