Michel Wesolek, buurtnetwerker

Even voorstellen….

Michel Wesolek, buurtnetwerker van Indebuurt033 voor de wijken Schothorst, Zielhorst en De Hoef.

Graag wil ik via deze weg laten weten wie ik ben en wat ik als Buurtnetwerker in Schothorst, Zielhorst en de Hoef ga doen. Ik ben in januari 2018 in dienst van de organisatie Indebuurt033 aangesteld om Saskia Turk te vervangen. Op dit moment ben ik vooral druk bezig om de drie genoemde gebieden en de inwoners te leren kennen. Graag wil ik contact met bewoners uit Schothorst, Zielhorst en De Hoef dus schroom niet om mij te benaderen. Zelf loop ik ook met een gerust hart overal binnen om kennis te maken.

Nu vraagt u zich waarschijnlijk af wat een Buurtnetwerker nu eigenlijk precies doet en waarvoor u bij mij terecht kunt. In de wijk houd ik mij o.a. bezig met:
•       Mensen informatie geven over alle activiteiten in de wijk;
•       Mensen en organisaties met elkaar in contact brengen;
•       Inwoners ondersteunen die nieuwe ideeën voor de wijk hebben;
•       Inwoners begeleiden bij het indienen van subsidieaanvragen om ideeën te realiseren.

Vroeger was het zo dat ‘het welzijnswerk in de gemeente’ een divers aanbod had van activiteiten waar bewoners aan konden deelnemen. Tegenwoordig gaat dat anders. Inwoners zijn zelf meer aan zet. Zij geven aan waar zij behoefte aan hebben en wat wensen zijn, maar hebben ook meer ruimte om zelf initiatief te nemen en activiteiten te starten. Waar nodig met ondersteuning van Indebuurt033 en dus van mij, als buurtnetwerker. Als u als bewoner iets graag zou willen doen, bijv. een kookclub met buurtgenoten beginnen, maar u weet niet goed waar te beginnen, dan kan ik u daarbij ondersteunen. Ik kan u in contact brengen met andere bewoners van wie ik weet dat die daar ook interesse in hebben of daar al mee bezig zijn. Ook kan ik ondersteunen met praktische zaken zoals het zoeken naar een geschikte ruimte of meehelpen met een subsidieaanvraag als dat van toepassing is. Ook kunnen we samen kijken of het initiatief aansluit bij het wijkplan, dat in samenwerking met inwoners tot stand is gekomen.

Nu iets meer over mijzelf. Ik kom oorspronkelijk uit Zuid-Limburg. Ik ben opgegroeid in een mijnwerkersgezin. Ik ben naar Nijmegen vertrokken om de sociale academie te volgen. Na het afstuderen kreeg ik al snel een baan in het welzijnswerk. Ik woon nog altijd in Nijmegen. Mijn vrije tijd breng ik graag in de natuur door. Ik houd van wandelen, fietsen/mountainbiken, hardlopen en zwemmen. Ik heb veel zin om als buurtnetwerker in Schothorst, Zielhorst en De Hoef aan de slag te gaan. Niet in het minst omdat ik mij in korte tijd al heel welkom heb gevoeld in de wijk.

Zoals u begrepen hebt wil ik graag in contact komen met bewoners uit Schothorst, Zielhorst en De Hoef. Mocht u ideeën hebben voor een nieuw initiatief of kijken wat mogelijkheden zijn, neem dan vooral contact met mij op. Dat kan via e-mail of telefonisch.

Graag tot gauw in de wijk,

Michel Wesolek

michel.wesolek@indebuurt033.nl

0653 579 498